Aktiviteiten zomer 2017


Terug naar navigatie najaar 2017

Dinsdag, 14 novmber 2017. De afgelopen periode heeft weer in het kader van onze gezondheid te staan. Na mijn ziekteperiode is blijkbaar nu Trudy aan de beurt. Morgen moet ze weer naar het ziekenhuis. Voor details hierover zie elders op de site.

Van fietsen komt voorlopig niets door het wisselvallige weer van het moment. Maar ik hoop nog steeds op wat beter weer. Als het regent ga ik niet fietsen, voor de koude kan ik me kleden en wil ik fietsen. Vandaag moet ik naar de tandarts. Ik heb vorige week een stuk van mijn rechter kies afgebroken. Ik heb toen direct mijn tandarts gebeld. Doch ik moest weer een week wachten en toen is de kies verder afgebrokkeld. Feitelijk duurt de wachttijd te lang en zou het probleem eerder moeten worden opgepakt. Ik zal vandaag mijn probleem met mijn tandarts bespreken.  

Vanmiddag is de kies weer gerepareerd. Mijn tandarts legde me op mijn verzoek uit dat de (bijna) losse delen, kleine gescheurde stukjes, van de kies voor reparatie alsnog moeten worden verwijderd. Anders houdt een vulling niet. Dus, eerder naar de tandarts gaan geeft in dit geval geen verschil in oplossing. Dat ik nu meer last heb van mijn gebit kan inderdaad komen door mijn ziekteperiode en de medicijnen die ik gedurende deze periode heb gehad.. Dat was het wel weer voor vandaag.


Zaterdag, 18 november 2017. Morgen is de verjaardag van Trudy. Dan zijn we weer even oud ;)). Ik zeg dit, daar ik tussen onze verjaardagen altijd geplaagd wordt door Trudy met die me dan plagend “ouwe” noemt. We schelen bijna 3 maanden in leeftijd.

Gisteren eindelijk weer een (korte) fietstocht gemaakt. Het was prachtig weer en onze tocht was een rondje Reeuwijker Plassen. We kwamen tijdens de rit relatief weinig fietsers tegen, maar wel veel wandelaars. Onderweg was men stevig struiken aan het rooien. Dit betekent wel minder schuilplekken voor onze vogels, maar later bleek dat men op sommige plekken  toch hier en daar een groepen struiken liet staan voor de vogels. Deze groepen worden dan volgend jaar weer gerooid. Nu lagen er grote bossen gekapte struiken langs de weg.  We passeerden op onze tocht deze keer het Reeuwijker Hout en streken even verder voor de koffie neer bij Delifrance in het winkelcentrum van Reeuwijkerdorp, naast de Jumbo.. Na uitgerust te zijn na een heerlijke koffie met een koffiebroodje en een glaasje slagroom met een klein beetje sterke drank, reden we weer verder. Het was uiteindelijk een korte rit, maar wel erg gezellig. Ik merkte wel dat mijn conditie nu snel vooruit gaat. Het fietsen ging weer zoals ik gewend was. Volgende week vrijdag ga ik beslist weer mee, als het dan tenminste ook weer droog is natuurlijk.

Vanavond komt mijn zoon Marc met zijn kinderen op visite en morgen zien we wel wie op de verjaardag van Trudy allemaal langs komen. Dat was het voor vandaag.


Zondag, 19 november 2017. Vandaag is de verjaardag van Trudy. Het is een gezellige dag geworden met vele vrienden. Onder het verorberen van de versnaperingen en de nodige drankjes konden we weer eens fijn bijpraten met onze vrienden en familie.

Met Frans en Mary hebben we min of meer afgesproken dat we beiden op 17 december naar Spanje willen vertrekken. Daar Frans en Mary hun caravan onderweg in een stalling in Zuid-Frankrijk moeten ophalen, zullen zij deze keer eerder in Benidorm zijn dan wij met de camper. Dan kunnen zij dit keer voor ons zorgen voor een mooi plekje op de camping. Maar voordat het zover is zien we elkaar zeker nog.

De komende week wordt het voor ons een drukke week. Morgen gaan we na mijn fysio met mijn camper naar een camperbedrijf in Delft. Daar worden afspraken gemaakt om de laatste kapotte zaken gerepareerd te krijgen.

Donderdag gaan we oppassen op de kleinkinderen van Trudy en het daarop volgende weekend krijgen we de kleinkinderen bij ons in Gouda. Ondertussen zullen we ons bezig houden met de voorbereidingen voor onze trip naar Spanje. Dat was het wel weer.


Woensdag, 29 novembr 2017. We moeten nog even wennen aan het idee om 17 december te vertrekken. We zijn in de afgelopen periode met de camper naar de Camperzaak Duijndam in Delft De cylinder van het deurslot is nu besteld en het materiaal om het rolgordijn van het raam boven de tafel te repareren is op voorraad. Nu moeten we nog even wachten op de cylinder en zo gauw die binnen is wordt de boel gerepareerd is de afspraak. De eerste spullen heb ik vanmorgen al naar de camper gebracht. Doch opnieuw was de service-accu leeg (na een maand stilstand) grrr!!, ondanks het feit  dat de 12V schakelaar op “uit” stond. Even in de gaten houden dus. Als ik weer met de camper naar Duijndam ga, zal ik de accu laten testen.

Navigatie Najaar2017  Najaar2017-02  Najaar2017-04

Voorlopig is het voor ons dus even afwachten.

Afgelopen vrijdag ben ik,als gevolg van het slechte weer, weer niet gaan fietsen. Maar ik heb de fysio nu wel verzet van de vrijdag naar de donderdag.

Als het weer het toe laat kan ik, als het uitkomt, op de vrijdag nu altijd gaan fietsen.

De fysio wordt nu afgebouwd om deze na 17 december stop te zetten.

Mijn conditie is al aardig op niveau. Ik zal er nog het nodige zelf aan moeten doen, maar het plan is nu om hiervoor in Spanje vaak te gaan fietsen.

Dat was het wel weer.


Zaterdag, 9 december 2017. De dag van ons vertrek naar Spanje komt snel dichterbij. De planning is dat we vrijdagavond de camper en aanhanger gereed hebben. Vandaag heb ik mijn fiets voor onderhoud naar de fietsenmaker gebracht en Trudy heeft haar snorscooter van de week ook een beurt laten geven. Verder zijn de banden van de aanhanger van de week gecontroleerd. Dat schiet alvast wat op.

De komende week wordt het een erg drukke week. Morgen gaan we nog even naar Frans en Mary in Zwijndrecht. Deze vertrekken volgens plan gelijk met ons naar Spanje. Zij gaan naar verwachting de tocht met de luxe auto sneller volbrengen dan wij met onze camper. Zij hebben hun caravan gestald in de buurt van Bezier, Frankrijk. Daar pikken ze hun caravan op en hebben daarna naar verwachting nog een tussenstop in de buurt van Benicasim. Wij zien ze straks pas weer in Benidorm.

Afgelopen maandag zijn we Sinterklaas gaan vieren bij Marc en Natasha met met mijn kleinkinderen. Het was erg gezellig.We zullen ze lange tijd niet gaan zien. Ik krijg Marc helaas nog steeds niet zover dat hij gaat Skypen.

Verder gaan we alle zaken op de lijst afwerken, boodschappen doen, etc.. Het is dan nog even wachten op de cylinder voor het slot van de camper bij Duijndam in Delft. Als die op tijd binnen is moet de camper daar nog naar toe voor de reparatie. Dat was het wel weer voor vandaag.

 Najaar2017-02  Najaar2017-04